A legolcsóbb .357 Magnum: Weihrauch Arminius HW357 Hunter

Arminius HW357 Hunter

 

Mit kap az ember 350-400 euróért, ha új, nagykaliberű éles maroklőfegyvert keres? Nos, például egy német gyártmányú hatlövetűt!

A nálunk gázfegyvereiről és légpuskáiról ismert Weihrauch ugyanis Arminius név alatt sokféle revolvert gyárt, ezek közül az egyik kiemelkedő ár/érték arányú darab a HW357 Hunter.

Ezt a német vadászoknak vadászönvédelmi/kegyelemlövő célokra kínálják (nálunk ilyen tartási cél nincs), de tesztjeink alapján bőven megfelelhet amatőr sportlövészetben (lásd remek szóráskép, állítható nézőke) és akár vagyonvédelmi cégnek szolgálati fegyverként is.

Az alacsony ár titka a modulrendszerű felépítés, a nem teherviselő helyeken a cinköntvény alkalmazása, a magas gyártott darabszámok a sok típusnál alkalmazott azonos részegységeknek köszönhetően. (Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/mini-tesztcikk-a-legolcsobb-357-magnum-weihrauch-hw357-hunter/)

A HW357 Hunter a teszt során hibátlanul adott 50 db .38 Special és 50 db .357 Magnum lövést, az utóbbival is kifejezetten uralható, de azért persze már egy kicsit kapaszkodni kell bele.

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.