Retay T-205 és Nano 8 mm K gázpisztolyok

Retay T-205 és Nano 8 mm K gázpisztolyok

 

Itt a nyár a nyakunkon, az önvédelmi eszközök kényelmes rejthetősége a lenge ruházat mellett eléggé fontos szempont. Erre – erős kompromisszumokkal persze – jelentenek megoldást a ma kapható gáz-riasztó zsebpisztolyok, hiszen sajnos közülük jelenleg egyetlen fajta sem viselhető tűzkészen (2019 júniusi magyar belpiaci helyzet).

A 8 mm Knall kaliberű modellek a kisebb töltény okán még jobban rejthetőek, mint 9 mm PAK kaliberű társaik, ezek közül is a modern designnal és kifejezetten jó fogású markolattal tűnnek ki a török Retay ikermodelljei, a T-205 (nyitott szán) és a Nano (zárt szán). Mindkettő 8 mm Knall kaliberű 6-darabos tárral, külsőkakasos, csak single action elsütőszerkezettel, manuális szétszedő-biztosító karral a tok bal oldalán. Szánakasztójuk sincs, csak a tár adogatótömbjében akad meg a szán, jelezve ezzel a tár kifogyását.

25 ezer forint alatti árukért csodát ne várjunk, az acél cső/csőbetét és a helyretoló rugó vezetőrúd és acél rakétatoldat így is meglepetés ebben a kategóriában. A kidolgozási minőség kifejezetten szemrevaló, csak a fegyver összerakását sikerült eltolni nagyon a tervezőknek azzal, hogy szerszám kell hozzá.

A tesztek alapján kifejezetten szépen működött mindkét típus Geco 8 mm Knall riasztóval, még valami kis hátrarúgásérzet is volt.

 

(Köszönjük a tesztfegyvereket a www.onvedelmibolt.hu fegyverszaküzletnek!)

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.