Mossberg 500 pump-action sörétes 2. rész

A pump-action (magyarul előágyszán ismétlő) sörétesek az amerikai nép nemzeti fegyverének tekinthetőek. Sőt, kifejezetten a dolgozóosztály, a proletariátus munka- és védelmi eszközei. A Remington 870, a Winchester Defender, vagy a videónkban szereplő Mossberg 500-as széria mind nagyon hasonlóan működnek egymáshoz, közös jellemzőjük az egyszerűség, robusztusság, nyers kidolgozás, és nagyfokú megbízhatóság. Legfontosabb azonban, hogy használatuk azonnal mosolyt csal a felhasználó arcára – ezért is, a műszaki információkon túlmenően alapvetően az életérzésre helyeztük a hangsúlyt ezen kétrészes videóban.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A múltkori részben megmutattuk hogyan kell szétszedni a fegyvert, most pedig az reteszelés és adogatás, valamint az elsütőszerkezet is közelebbről vizsgálható lesz a videóban.

Ugyancsak kiderül, hogy a tok alumínium és nem acél, az elsütőszerkezet háza és a sátorvas pedig egyszerű műanyag. A nyers kidolgozás is azonnal látható, az oroszosságot pedig vodkaiváaszat bemutatásával is demonstráljuk.

De a legjobb ezekben a nyers, de megbízható és masszív fegyverekben, hogy sokféle lőszer használhatunk hozzá, attól függően, hogy milyen célra akarjuk használni, vagy, hogy milyen messze van a lótolvaj.

Mert a lótolvaj olyan, mint a Coca-Cola: jéghidegen az igazi!

Vélemény, hozzászólás?