MCM – a Nagy Föld kiskaliberű szülötte

Az MCM (Margolin) pisztolyok a volt szocialista tömb országaiban "A" sportpisztolyt jelentették. Sajnos számos vidéki igrendes fejében ez még mindig így van. Ennek ellenére nem érdemes lesajnálni, jó lövő kezében sokszorta ilyen drága modelleket is lealáz a pontossága.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az MCM szabad tömegzáras, merev csövű, csak single action elsütőszerkezetű fegyver, leggyakrabban .22 Long Rifle kaliberben.

Teljesen acélépítésű, csak a markolathéjak készülnek műanyagból. Hihetetlenül tartós konstrukció, hiszen 30-40 éves darabok, több tízezer lövés után is üzemképesek, sőt, szórásképük is kiemelkedő.

A sportpisztoly sajátságos szétszerelése lehet furcsa a szolgálati pisztolyokhoz szokott kéznek, de kis gyakorlással pillanatok alatt megy. A koszolós-zsíros .22-es lőszernél pedig fokozottan érdemes ügyelni a karbantartásra.

Az MCM alapvetően pontlövő pisztoly, de mivel 8-9 lőszer is befér a tárba, némi dinamikus versenyszámok is üzhetőek, vagy legalább gyakorolhatóak. Vagy mint a videó végén látható, lehet Moszad-stílusban ökörködni vele.

A lőszer olcsó, a pisztoly filléres, használhatósága magas, ellenben presztizse pont NULLA.

(Jah, és a remek zenei aláfestés ellenére a VDV (Légideszant csapatok) nem ezzel mennek a háborúba!

Vélemény, hozzászólás?