Heckler und Koch SP5K – 2. rész

Heckler und Koch SP5K – 2. rész

 

Folytatjuk a 2022-es KALIBER ÉVKÖNYV címlapján is szereplő német legenda, a HK MP5K polgári kivitelének, az SP5K-nak a bemutatását. Ebben a részben a vigyorral az arcunkon fémcélok pengetésén túlmenően a fegyvert részlegesen szétszereljük. A rugós stiftek kinyomkodása okán ez könnyű, az überprecíz illesztések miatt viszont azért ütögetős néha.

A legfontosabb jellemző persze a görgős késleltetésű zárszerkezet, ami egy csak egyeslövésre alkalmas kivitelnél mérsékelten fontos, de a versenytársakhoz képest közel duplázza az árat a bonyolult gyártás és a megkövetelt jó anyagminőség miatt. Igazi haszna csak sorozatlövés közben van, de sajnos a mi tesztalanyunk olyat nem tudott.

Kiderül a videóból az is, hogy nem mindegy mit teszünk bele, a harmatgyenge Geco “környezetbarát” lőszert nem tolerálja a germán géppisztoly-leszármazott.

A videóban persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a jogi tényállást, hogy ezt a típust ezzel a csőhosszal már semmilyen tartási céllal nem lehet megszerezni, sportlövő is csak a hosszabb csövű, gúnytáras (10 db) kivitelt tarthatja, vagy erődítményt épít otthonából.

(A “Jack Bauer Szakközépiskola” tablóképe stimmel, tényleg oda jártam a IV. D-be, csak nem abban az évben:-))

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.