Fegyverrántási sebességek különféle tokokból

A kezdő fegyverviselő gyakran követi el azt a hibát, hogy nem gyakorolja az önvédelmi eszközének elővételét abból tokból, és legfőképpen olyan rejtő ruházat mellett, amiben később viselni tudja. Hiába tudja tehát a lőtéren akár gyorsan és pontosan elpusztítani a lőlap közepét, az utcán ez nem sokat segít majd.
Kis videónkban többféle fegyvert többféle tokból fogunk rántani, és megvizsgálni mennyi idő telik el a jelzéstől az első lövés leadásáig. Nagyon tanulságos mekkora különbségek adódhatnak!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A tesztből ki fog derülni, hogy az erősebb kéz oldalán viselt övtokkal gyakorlatilag semmi nem versenyezhet, a kényelmes “nem tokban” való viselési módok mindegyike erős kompromisszum.

A fanny-pack vagy a válltáskába integrált tok nagyon kényelmes tud lenni, de egyrészt sokkal több gyakorlást igényel, mégis lassabb, másrészt nagyon széles az ív, ahogyan elővesszük, könnyű blokkolni.

Nagyon fontos eltérés lesz még a tűzkészen viselhető és nem viselhető fegyverek bevetési gyorsasága közti különbség is.

A tesztből egyelőre kimaradt a bokatok és a hónaljszagú tok, de azt hiszem előre látható, hogy értelmes eredmények ezekkel nem elérhetőek.

Még egy tanulság levonható a pocket holsteres időmérésből: rengeteg időt nyerhetünk, ha a helyzet fenyegetővé válásakor már rátesszük a kezünket a markolatra, persze lehetőleg úgy, hogy a wannabe támadó ezt ne vegye észre!

A videóban megtekinthető gvass feje is, Muhahahahaa.

Vélemény, hozzászólás?