ASG Dan Wesson CO2-légrevolver

A CO2-os hobbi-légpisztolyokat élethűségükért szeretjük. Nade, mekkora állatság az, ha egy olyan gyártó nevét címkézik fel rá, amelyiknek pont nem így néznek ki a fegyverei? Mégpedig a Kínában gyártott ASG-féle “Dan Wesson” esetében pont ez a helyzet, hiszen a dobnyitás egyértelműen Smith and Wessonos. (Igaz, a Daisy-nek meg anno volt egy S&W alakú légpisztoly, aminél Dan Wesson-dobnyitás volt.) Ettől függetlenül szemrevaló darab a tesztfegyver, még az adapterhüvelybe tölthető lövedékek és a gyorstöltő is jópofán szimulálják a valódi revolverek használatát.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Azonban a sima cső, a nem jól méretezett irányzék, és a pocsék sütés (mindkét üzemmódban) igazából kizárják a kicsit is pontosabb lövészetet. A torkolati sebesség alacsony (E0 kb. 1 joule), így gyakran a lövedék még a videóban is látszik repülés közben.

A revolver markolata – mely a 12 grammos CO2-patront is rejti – kifejezetten jó fogású, a revolverhez adott szereléksínek pedig akár red dot vagy fegyverlámpa/lézer felszerelését is lehetővé teszik.

Egy félliteres sörösdoboz reálisan olyan 6-8 méterről található el vele, de 15 méter felett már gyakorlatilag értelmetlen akár egy kétliteres palackot is célba venni vele, annyira nagy a szórása.

Nagy kár, hogy egy picit nem foglalkoztak többet a tervezéssel, mert huzagolt csővel, kicsit jobb sütéssel élvezetes gyakorlófegyver válhatott volna az egykori Gamo R77 kései utódjából.

(A tesztfegyvert a Fővadászbolt biztosította.)

Vélemény, hozzászólás?