Arex Zero2 S és Alpha Race pisztolyok 1. rész

Arex Zero2 S, 9 mm Luger, 18+1

 

A szlovén Arex fegyvergyártó termékei közül többet is teszteltünk már, videókban, cikkekben mutatva be a relatíve friss, de igencsak igyekvő gyártót. Ezúttal a klasszikus fémtokos 9 mm Luger kaliberű pisztolyuk második generációjával foglalkozunk, azok közül is a felettébb izgalmas külsejű Zero2 S taktikai kivitellel, illetve a sportcélú Alpha Race csúcsmodellel.

Ahogy az első generáció is, ezek a pisztolyok is erősen merítenek a SIG P226/P228, a Walther P88 full size, és persze a jugoszláv Zastava CZ99 pisztolyok örökségéből, azok műszaki megoldásait gyúrták egybe, csak persze már a modern CNC-gyártástechnológiával elkészítve. És persze lényegesen kevesebb pénzből megszerezhetőek, mint a nekik megfeleltethető felszereltségű SIG Sauerek.

Azaz klasszikus külsőkakasos DA/SA elsütőszerkezetű pisztolyok, Browning-SIG reteszeléssel és fémtokkal, ami a Zero2 esetében alumínium, az Alpha Race esetében acél. Az előbbinél remek fogású műanyag markolatpanelekkel, míg a sportváltozatnál remekül érdesített, de csak a nagyobb kezűeknek kényelmes markolathéjakkal. A Zero2 kétkezes manuális tokbiztosítót és jobbkezes fesztelenítő-szánakasztó kart kapott, míg a sportpisztolyról hiányzik a fesztelenítő, csak szánakasztója van.

Mindkét pisztoly remekül uralható volt, 10 méteres szabadkezes szórásaik a videóban magukért beszélnek!

A Zero2 S Tactical hangtompítóhoz optimalizált (500e), menetes végű csővel, magasított irányzékokkal, az Alpha Race (750e) pedig mikrométeres irányzékkal, hosszított csővel/szánnal, sportosabb sütéssel és 3 tárral érkezik.

FOLYTATJUK!

 

Köszönjük a tesztfegyvereket a TACTICAL Kft.-nek (www.tactical.hu)

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.