FegyverVideo.hu

Umarex HK P30 ver2.0, már nem hasad tovább

Az Umarexet korábban sokan átkoztuk a gázpisztolypiac elgagyisítása miatt. Aztán 2009-ben megjelent a P30, mely acél elsütőszerkezetével elismerést váltott ki. Az egyik legfrissebb német rendőrségi pisztolyt másoló típus azonban elsőre még nem volt igazán kiforrott, de tesztünk főszereplője már továbbfejlesztett verzió.

Az Umarex HK P30-asa 9 mm PAK kaliberű műanyagtokos modell. Különlegessége, hogy acél elsütőszerkezete az éles pisztolyhoz hasonlóan lehetővé teszi a csőretöltve, fesztelenítve tűzkészen viselést. A kakasnak biztonsági állása és fesztelenítője is van.

A tárkapacitás is magas, a kétsoros tárba 15 db töltény fér, és az öntöltő mezőnyben egészen megbízhatónak is bizonyult eddigi tesztjeink során.

A Bundespolizei és a német vámhatóság által is rendszerbe állított HK P30 pisztolyok esetében követelmény volt a teljes kétkezesség. A gázpisztolynál azonban meglehetősen szánalmas módon megspórolták a jobb oldali szánakasztó kart, az csak egy tok anyagából kialakított imitáció. GAAAAAGYIIII!

Nagyobb baj ennél, hogy az első szériáknál a szán oldalfalai hátul megrepedtek, kevesebb, mint ezer lövéstől – amihez az 50 ezer forint környéki ár azért eléggé durva.

Az új kivitelnél 4+2 ponton is megerősítették ezt a fődarabot, és a spiáter szánakasztótengely helyére is acél került.

Így tehát elmondhatjuk, hogy az Umarex HK P30 ver2.0 már kategóriájának egyik kiemelkedő nem halálos önvédelmi fegyvere, és szilveszterkor is bátran lehet terhelni. Csak a kisördög mondatja velem, hogy az RG96 jóval olcsóbban még mindig sokkal masszívabb holmi…