Weihrauch HW94 gázpisztoly

A német Weihrauch HW94 gázpisztolya igazi germán műszaki irracionalitás. Megjelenésekor, az 1980-as években még nem létezett a 9 mm PAK öntöltő gázpisztolyba való töltény, így a tervezők a peremes, központi gyújtású revolvertöltényhez alkották meg. Emiatt egészen különleges a tárja (7 darabos), és a csőkialakitása is. Folyomány még, hogy rendkívül töltényérzékeny, csak a hüvelyszáj anyagából összehúzott lezárású, és bizonyos hosszúságú, lezárási ívű töltényekkel hajlandó működni, azokból is az erősebbeket szereti.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A HW94 pozitívuma viszont, hogy DA/SA elsütőszerkezete, tűzfala, csőbetétje, helyretolószerkezete acélos, tűzkészen biztonságosan viselhető, nagyon tartós (lásd puffer), nagyon masszív, igényesen elkészített és igen drága (kb. 50e HUf indulóár) gázfegyver.

Részleges szétszerelése és összerakása is felettébb egyszerű, “kisberetta”-utánérzés formájához illő.

Összességében gyűjteménybe, vagy szilveszterezőfegyvernek ajánlható leginkább, önvédelemre nehéz olyan patront találni, amivel (öntöltő viszonylatban) megbízhatóan üzemel.

FONTOS MÉG: kizárólag füst nélküli lőporra töltöttet szabad betárazni! Különben a tárban levő töltények is felrobbanhatnak!

www.weihrauch-sport.de

Vélemény, hozzászólás?