Navigáció
· Főoldal

· Keresés
· Kaliber videók

· Gáz- riasztófegyver
· Gumilövedékes
· Sörétespuska
· Pisztoly, revolver
· Elöltöltő fegyverek - a kapszli.hu jóvoltából
· Puska, karabély
· Légfegyver, airsoft
· Egyéb

· Magyar videók
· Külföldi videók
· Cikkek
· Játékok
· Galéria
    Hirdetés

    Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
    Hirdetés

    Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 1,245
· Legújabb tag: torok1962


Videók sorrendje:
IWA-2016: LÉGFEGYVEREK
  A tavalyi (2016) IWA fegyverkiállításról szóló sokrészes videósorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, ezúttal a légfegyverek kerülnek sorra. Itt fokozottan igaz, hogy a teljesség igénye nélkül, inkább az érdekesebb, feltűnőbb holmikat középpontba állítva.
 • Currently 0.00/5Lov 21 CO2-os légpisztoly 4,5 mm
  A régi jó dolgokból nem maradt semmi? Dehogynem, a csehszlovák időkből származó Lovena Lov21 légpisztolyt mai napig gyártják és árulják. Ugyanis a bűnronda szerkezet kifejezetten pontos és alkalmas alap pontlövő képességek elsajátítására. Markolatába olcsó 8 grammos háztartási szódapatron kerül, csövébe pedig direkt kell betölteni az 1 db diaboló lövedéket. Majd még a lövés előtt fel kell húzni az ütőszerkezetet is. Nem idegbeteg gyorstüzelőbajnok szerkezet ez:-)
 • Currently 0.00/5Umarex Colt SAA Peacemaker CO2 légpisztoly 2. rész
  Folytatjuk az Umarex Colt SAA M1873 CO2-os légrevolver bemutatását, de igazán bőven a Kaliber 2016 TAVASZ különszámában olvashatnak róla. A revolver működésének elsőre nem nyilvánvaló, de igazán jópofa megoldását is bemutatjuk ebben a részben, tehát, hogy egyfajta "inverz" Nagant revolverként üzemel. Itt nem a dob utazik előre-hátra a gáztömítettség elérése érdekében, hanem a fegyvercsőt tolja hátra egy rugó a dobfurat kissé kúposan kialakított részébe. Emiatt gáztakarékos és relatíve csendes kis légfegyverrel van dolgunk.
 • Currently 0.00/5Umarex Colt SAA Peacemaker CO2 légpisztoly 1. rész
  Az Umarex ezen terméke értelemszerűen távol-keletről érkezik és licence alapján van rajta a Colt logója. Ez az egyik legélethűbb CO2-os légrevolver napjainkban, csak a nyugalmi helyzetben kissé elálló kakas az, ami némileg zavaró optikailag. Ellenben a működtetés a külön, egyesével tölthető-üríthető adapterhüvelyekkel kifejezetten olyan, mint az igazinál Peacemakernél. Bővebben a Kaliber 2016 TAVASZ különszámában lehet róla olvasni!
 • Currently 0.00/5IWA-2015 Légfegyverek 2.
  Ez az utolsó része a 2015-ös IWA-ról szóló videósorozatunknak - hiszen lassan itt a 2016-os rendezvény. Most a légfegyveres újdonságok, érdekességek második része következik, benne az Umarex, az Evanix és a Webley légfegyvereivel (túlnyomórészt távol-keletről). Ezek közt jórészt hobbicélú, aránylag élethű külsejű darabok lesznek.
 • Currently 0.00/5IWA-2015 Légfegyverek 1.
  Lassan a végére érünk a 2015-ös nürnbergi IWA fegyverkiállítás újdonságainak, érdekességeinek. Most a légfegyveres adag első része következik, benne jórészt CO2-os plinker holmikkal, bőven 7,5 joule alatt, hogy a magyar néző se csak a nyálát csorgathassa. Van persze a videóban műszakilag felettébb izgalmas, elektromos "tűzvezetéssel" bíró többlövetű bullpup PCP légpuska is, de az nem a 7,5 joule alatti nyomornak szól. Árban sem.
 • Currently 0.00/5Kandar CP1 CO2-légpisztoly
  A kínai Kandar CP1 légpisztoly a sok modern szolgálati öntöltő pisztolyt másoló plinker honfitársától eltérően kifejezetten sportlégfegyvernek is néz ki. Persze a 30 ezer forint körüli árcédulát figyelembe véve senkinek ne legyen olyan illúziója, hogy ezzel megy Rióba az olimpiára
 • Currently 0.00/52 Umarex CO2-légpisztoly - Colt M45CQBP és Walther PPS 2. rész
  A német importőr távol-keleti légpisztolyait bemutató videónkat folytatjuk, ennek során viszont sajnos megadja magát az amúgy szuperélethű M45CQBP szelepszerkezete. A Walther PPS alakú berendezés végig jól viselkedett, bár ennek meg a gagyi biztosítójától sikerült kiakadnom. De a sörösdobozok hullottak rendületlenül!
 • Currently 0.00/52 Umarex légpisztoly: Colt M45CQBP és Walther PPS 1. rész
  Az Umarex ezen két légfegyverének, a Colt M45CQBP és Walther PPS-nek az összehasonlító tesztjét a 2014 TÉL Kaliber különszámban olvashatják. Mindkét tesztfegyver ázsiai eredetű, 4,5 mm-es acél gömblövedéket lő sima csőből, és 12 grammos CO2 patronnal. Mindkettő gas-blow-back rendszerű, de a kidolgozottságuk, kezelésük élethűsége eléggé eltérő
 • Currently 0.00/5IWA-2014 - szabadon tartható eszközök 3. rész
  Ebbe az utolsó részbe sokféle eszköz került be a nürnbergi fegyverkiállításról. Lesz légpisztoly, kínai, orosz, és cseh is, érdekes orrspray, akarom mondani paprikaspray, francia 56 mm-es gumilövedékvető kéziágyú és nagyon gagyi török gázpisztoly is.
 • Currently 4.50/5IWA2014 - légpuskák (szabadon tartható 2.)
  Ebben a részben a klasszikus rugós-dugattyús, lövés közben sűrítő légpuska-újdonságokat mutatjuk be. Szerencsére több, minőségi német gyártó is visszatért ehhez a klasszikus vonalhoz: Walther, Feinwerkbau, Diana új modelljei láthatóak, és a Waltherokkal néhányat lőhettünk is ott. Némi kontrasztként ott az olcsóbb török Ekol csőletörőse is, ahol főképpen az elsütőbillentyű helyzetét tolták el.
 • Currently 5.00/5Walther LGU légpuska 2. rész
  Folytatódik a Kaliber 2014. augusztusi számának címlapján díszelgő minőségi germán légpuska tesztje illetve bemutatása. Ebben a részben ismertetjük az automatikus biztosítószerkezeteket, melyek meggátolják a dugattyúház kezünkre csapódását és felhúzás után, illetve a lövés előtt ki kell biztosítanunk a fegyvert a tok végén levő kis tolókával. Igen, pontosan mint azt a bizonyos legendás csehszlovák páncéltörő fegyvert...
 • Currently 0.00/5Walther LGU légpuska 1. rész
  A Walther a 2012-es LGV modellcsaláddal tért vissza a minőségi, valóban német gyártmányú rugós légpuskák piacára. Ennek a típuscsaládnak a 2014-es újdonsága az alsó felhúzókaros LGU modell. Bővebben a Kaliber 2014. augusztusi, 196. számában lehet róla olvasni.
 • Currently 0.00/5Slavia 632 - a hiányzó láncszem
  ÁPRILIS BOLONDJAI!!!! Felhívnánk a gyanúsan sok bedőlő olvasónk figyelmét, hogy a TEGNAP, 2014. április 1.-én portálunkra felkerült minden anyag az április elsejei dátumhoz igazodik! Tehát: - Slavia 632 NEM LÉTEZIK! A videóban egy lengyel Lucznik 87 légpuskát mutatunk be! Ebben a videóban minden közhelyet elsütünk, ami a Szlávia légpuskák kapcsán a hazai agyakban oly élénken jelen van. Tesszük ezt annak apropóján, hogy az ismertebb 625, 630, 631, 634 modellek közti hiányzó típust, a 632-es "szlavkát" sikerült fellelni egy magyar gyűjtőnél. A kis példányszámban az 1970-es évek elején készült típus csőreteszelésében tér el elsősorban a "közismert szláviától", a 631-estől.
 • Currently 5.00/53 Gamo légpuska - 3. rész: Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX
  A most folytatódó többrészes videóban 3 Gamo légpuskát tesztelünk, (Extreme CO2,Whisper IGT, Hunter DX). Ebben a részben bővebben a csőletörős, rugós Hunter DX modell lesz részletesebben kivesézve. Bővebben a Kaliber 2013. augusztusi (184.) számában olvashatnak róluk.
 • Currently 4.75/53 Gamo légpuska - 2. rész: Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX
  A most folytatódó többrészes videóban 3 Gamo légpuskát tesztelünk, (Extreme CO2,Whisper IGT, Hunter DX). Ebben a részben bővebben a Whisper IGT modell lesz részletesebben kivesézve. Bővebben a Kaliber 2013. augusztusi (184.) számában olvashatnak róluk. Ez egy klasszikus csőletörős egylövetű, de légrugóval, integrált hangtompítóval és túldesignolt műanyag ágyazással.
 • Currently 5.00/53 Gamo légpuska - 1. rész: Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX
  A most kezdődő többrészes videóban 3 Gamo légpuskát tesztelünk, (Extreme CO2, Whisper IGT, Hunter DX). Ebben a részben bővebben a CO2-os Extreme ismétlő pump action modell lesz részletesebben kivesézve. Bővebben a Kaliber 2013. augusztusi (184.) számában olvashatnak róluk. Mindhárom modell 4,5 mm-es, huzagolt csövű, de 7,5 joule alá lebutított, így Magyarisztánban is szabadon tartható kivitel. Mindegyik fegyver árban a 70-80 ezres mezőben mozog, de szerkezetileg eléggé eltérőek.
 • Currently 4.75/5Bartal muzeális puska - 6 mm Start/7 mm ólomlövedék
  A startpatron+ólomlövedék kombinációval működő, SZABADON TARTHATÓ hobbi célú muzeális puskák közül a Keserű TOZ-8/Sniper a legismertebb és legelterjedtebb. Az viszont egy létező lőfegyver konverziójával született. A most bemutatásra kerülő Bartal típust egy kis magyar műhely készíti, kis szériában, de ez teljes egészében eleve nulláról indult konstrukció. A Bartal-puska lényege, hogy egy kivehető töltényűre van, melybe a 6 mm-es startpatront hátulról kell beletenni, míg az ólomlövedéket elölről. Majd a komplett egységet visszatenni a csőfar mögé, és a kakas felhúzása után már lehet is lőni.
 • Currently 5.00/5Umarex Beretta M92F CO2-légpisztoly
  Az Umarex anno az 1990-es években nagyot robbantott a Walther CP88 CO2-os légpisztollyal - mára jóval meghaladta az eladás az 1 millió darabot. Annak szerkezetére, táraira alapozva egész fegyvercsalád létesült, melyek leginkább csak külsejükben térnek el, belül nagyon hasonlóak. Most a Beretta M92F alakú és feliratú német terméket mutatjuk be. A légpisztoly huzagolt csövű, 8-lövetű belső forgótáras, teljesen fémépítésű (cinköntvény), így nehezebb a légpisztoly, mint az igazi. Az energiaforrás a jól ismert 12-grammos CO2-patron, mely a markolatban kapott helyet. A Beretta alakú markolata eléggé vaskos, DA/SA sütése pedig eléggé kemény, nyúlós, szerintem a széria más tagjaival élvezetesebb tud lenni a hobbilövészet. A légpisztoly új ára alapkivitelben 50 ezer forint körüli.
 • Currently 4.67/5ASG Dan Wesson CO2-légrevolver
  A CO2-os hobbi-légpisztolyokat élethűségükért szeretjük. Nade, mekkora állatság az, ha egy olyan gyártó nevét címkézik fel rá, amelyiknek pont nem így néznek ki a fegyverei? Mégpedig a Kínában gyártott ASG-féle "Dan Wesson" esetében pont ez a helyzet, hiszen a dobnyitás egyértelműen Smith and Wessonos. (Igaz, a Daisy-nek meg anno volt egy S&W alakú légpisztoly, aminél Dan Wesson-dobnyitás volt.) Ettől függetlenül szemrevaló darab a tesztfegyver, még az adapterhüvelybe tölthető lövedékek és a gyorstöltő is jópofán szimulálják a valódi revolverek használatát.
 • Currently 2.00/5    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Szavazás
Nincs létrehozva szavazás
    FaceBook


Médiaajánlat
Copyright © Direx Media Kft. 2010